2011. március 26., szombat

Miraluka

Eredet:

A miralukok egykor emberek lehettek, akik a peremvidéki Alpheridia bolygón egy kolóniát hoztak létre, békében élve az őslakó alpheridi néppel (hal-szerű lények).
Mivel a bolygó a kereskedelmi utaktól távol található, így a miralukok technológiailag el vannak maradva a galaxis legtöbb népétől, az Ő szemükben primitíven élnek.


Biológia:

A miralukok testfelépítése alig tér el az emberekétől, egyedül az arcukon találunk különbséget. A miralukok az évezredek folyamán egy olyan evolúciós változáson mentek keresztül, melynek következtében elveszették a látásukat. Ennek az volt az oka, hogy az Alpheridia vörös törpecsillagának fénye nem világítja meg annyira a bolygó felszínét, hogy a hagyományos látási mód használható legyen. A miralukok szeme helyén csupán egy bőrlebeny található, amit - a galaxisba kerülő miralukok - esztétikai okokból lefednek.
Ugyanakkor a miralukok a látásnak egy egészen más módját tanulták meg az idők során, Ők ugyanis az Erő segítségével érzékelik a körülöttük lévő világot. Minden miraluk Erő-érzékeny, de nem abban az értelemben, amit már megszokhattunk, ugyanis ez a legtöbbjüknél csak a környezet érzékelésére terjed ki, nem pedig az Erő használatára.


"Az Erőt látni azt jelenti, hogy a miralukok érzékelik a körülöttük lévő midiklorianok sűrűségét, melyek mindenben megtalálhatóak, ami létezik"

Kultúra, társadalom, technológia:

A miralukok az Alpheridia bolygón, kisebb törzsekben, nomád körülmények között élnek.
Bármilyen technológia távol áll tőlük, nem ismerik az elektromosságot sem. A tűz erejét is csak melegedésre használják, ruháik testük védelme érdekében legtöbbször állatbőrből vannak. Ékszereket nagyon ritkán hordanak, csak olyan ékköveket viselnek, amiket átjárt az Erő, de ezeket sem dekorációs céllal.

Legtöbb épületük piramis alakú, mert ez a geometriai forma nagyon jól tudja összpontosítani az Erőt. A miralukok fejlett geometriai, logikai és kombinációs képességekkel rendelkeznek, de olyan egyedi fogalmakat használnak, melyeket rajtuk kívül senki sem ért meg a galaxisban. Írásuk egyáltalán nincs.







Ingame képek:


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPznBRZgchkUl6E3URj0bIOO7cSa8OCXaIXVSs-xIV6NYeKOVeF_LK0lhjPjPvholeDSnXQEeBM5-DFg5F67P5Z-6Ts-XnPZetDZ8BZ-nB63Eh50QczBqSK1UQOhhV88EFyC0sMguYNH0/s800/lightsabrebuilt.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYJdHJz-qQ-rg4oQoe0cuIJKSRvH4SiEHqyvWI-8gbr6y6_31PmDuKvEWrr6zASKp0GxfLk88xlQqOXXV8KilcKXaZFJVmtFpC1ovBfLHEdr3o1QiWnRKxy0OPMTa5A8x4tOOrkG-RCJw/s640/freeze.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése