2011. április 13., szerda

Hero Engine és az Úszás

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC1FrCAFST2q6Vo8361-PfXVQIL0iN2HbgbX3bID7FAXZdc33OZwbTcUnm-b8juNv2TZdl3_hktuKaMK5YPKW5TytXwBctup56qQh_yZniFGwUqpFiiY8jzrGh6x5oOY4-mfsQwBfeOcS8/s912/HeroEngineWebsite.jpg


Mint azt már sokan tudjátok nem lesz úszás a kezdetekben és azt se tudni, hogy tervezik-e a bevezetését a jövőben. Ez ugye felveti azt is, hogy lesz-e a későbbiekben Naboo és Gunganek vízalatti városa (na nem mintha bárki kíváncsi lenne rájuk...), vagy esetleg pont emiatt nem szerepel a kezdetekben elérhető 17 bolygó közt? Most megtudhatjátok a miértjét.


Stephen Reid:

 A Hero Engine-ben a ToR-hoz már alaposan módosították az eredeti kódot. Nem vagyok szakértője a különbségeknek, de azt tudom, hogy nagyok sok változáson ment át. Ezért nem garantált, hogy a ToR minden marketing videója úgy néz ki, mint ahogy majd a végleges játékban fog.

Mint Daniel közölte és kifejtette : Az úszást nem volt könnyű megvalósítani és beépíteni a ToR-ba. Az úszást nehéz összeegyeztetni más funkciókkal és programhibát okozott. Ez nem jelenti azt, hogy nincs tervben a jövőre nézve, de most még nincs benne a játékban. 

Láttuk az ezzel kapcsolatos visszajelzéseket, ennek ellenére startnál még nem lesz benne. 

Forrás : devpost


Tehát technikai okok miatt nem megvalósítható "még" az úszás. A következő dev postban a miértjére is választ kapunk.


Daniel Erickson :

Úszás nem lesz a ToR-ban a startnál. Ez nem egy olyan szabad szolgáltatás ami ki/be kapcsolható az engineben, és nehéz megvalósítani hozzá az Animációt, az útkeresést és az AI-t. Vagy minden teremtményt a játékban el kell látni mozgás/harc animációval a vízben és az AI-t be kell programozni 3D-s mozgásra, vagy minden harcot be kell szüntetni a vízben, de akkor mindenki ki-be ugrálni a víz nyújtotta biztonsági zónába. 

Forrás : devpost


Lényegében az egész ott kezdődik, hogy van AI a moboknak, nem csak scriptelt támadások. Van útvonal keresésük, nem csak átmennek fákon, köveken mint WoW-ban ha beagroozod őket. Fedezéket keresnek, ahogy te is használhatsz olyat. Mozgás animációban melee harcnál van hárítás, blokk stb ami nem csak egy felvillanó combat text formájában jelenik meg, hanem karakterek is lereagálják valós időben, nem csak a levegőben hadonásznak. Ezt nehéz lenne megvalósítani a vízben. Néha kompromisszumokat kell kötni, szerintem AI-val jobban járunk mint az úszással.

6 megjegyzés:

  1. Nézd a jó oldalát, WoW-ban utáltam a vizet, itt nem kell :D

    VálaszTörlés
  2. Azért a víz alatti terület odavág wowban, kár lenne kihagyni. Egészen más játékélmény. De legalább lesz hova fejlődni..

    VálaszTörlés
  3. fejlesszék mindkettőt.
    Bár az tény, egy űrszimulátor szintű játékot MMO-n belül ( játék a játékban) ne várjunk, innentől kezdve meg azis jo ami most lesz.

    Nade a víz???

    ez olyan, mintha csak sivatagos rész lenne, város nem. Vagy mintha focis játékban lenne alapvonal, de a labda nem tud kimenni.
    Vagy repülőgé szimulátorban lennének házak, de nem meg domborzat, de nem lehetne lezuhanni -.- .

    VálaszTörlés
  4. Javaslom ezt a videót :

    http://www.swtor.com/media/trailers/video-documentary-4

    Nézd a harcot és képzeld el víz alatti környezetben. Egy teljesen új játékot kéne írni hozzá és akkor várhatnánk még 1-2 évet. Biowarenek amúgy sem erőssége a víz :D Se MassEffectben, se DA-ban nem volt beépítve, mégis elvoltunk nélküle. Nekem azért nem fog hiányozni, mert emlékszem WoW murloc/naga questekre, nem is volt annál idegesítőbb mint amikor 3-4 rádjött, te meg nem tudsz elfutni, mert 1/3-ad sebességgel vánszorogsz a vízben. Catában persze, könnyű, hogy van gyors mozgásod, egyébként anélkül képzeld el. 20-30perc lenne eljutni A-ból B-be.

    VálaszTörlés