2011. július 27., szerda

Rövidhírek

Érkezett néhány infó a tegnapi EA konferenciáról, egyéb forrásokból:

  • Ez első 5 napban több, mint 200.000 előrendelés történt 
  • Sok energiát fordítanak arra, hogy a szerverekkel ne legyen probléma az indulásnál, valamint, hogy az indulás utáni bővítés is viszonylag gyorsan lebonyolítható legyen
  • Továbbra is azt hangoztatják, hogy Q3-as megjelenést akarnak, de egyelőre nem merik kizárni az esetleges csúszást, ami Q4-es (január-február) megjelenést sem

9 megjegyzés:

  1. Nem zárják ki a január- februárt... Végén tényleg igazam lesz és ez a pre order csak azért kellett, hogy legyen pénzük...:/

    VálaszTörlés
  2. bocs, muszáj :)
    http://www.bash.hu/14617

    VálaszTörlés
  3. Ne vicceljunk kerem.

    A 200.000 elorendeles 5 dolcsival szamolva is egymillio. Ez a teljes fejlesztesi (amiben talan meg a marketing sincs beleszamolva) 1/125-od resze, ha a legalacsonyabb ismert szamokkal szamolunk. Pitianer osszeg a teljes kotlseggel szamolva. Az egy millio dollar alig fedezi egy 100 fos fejlesztocsapat par honapos mukodeset az USAban. Arrol nem is beszelve, hogy a berlendo szerverparkok es egyeb infrastruktura is tobbe kerul.

    Az elorendeleseket nem a penz miatt csinaljak, hanem azert, hogy pontosabb kepet kapjanak arrol, hogy valojaban hany embert erdekel a jatek, mekkora szerverparkot kell biztosan uzembe helyezni a megjeleneskor pl. De peldaul arra is eleg jol lehet ekovetkeztetni, hogy jelen pillanatben mely oraszagogban milyen eros a felhasznaloi piac. Ez alapjan becsulni lehet pl az USA - EU jatekos elosztast, vagy eppen azt, hol is kell erositeni a marketingen. Leszurhetik, hogy a vasarlok milyen aranyban rendeltek digital, vagy eppen hard copy-t amibol szepen lehet kovetkeztetni arra, hogy hany DVD-t is kell nyomatni a gyarban, hogy ne maradjon a nyakukon a regi verzio, viszont ne is fogyjanak el a poltok polcairol a megjelenes napjan.

    Abban igazad van, hogy a szamokrol szol, de teljesen mas nezopontbol.

    VálaszTörlés
  4. Jó amit írtál csak kis kiigazítás. Aki Origin-en rendelte elő, az már kifizette a teljes összeget, tehát a digitális megrendelésekből már szép kis összegek folytak be.

    VálaszTörlés
  5. Azokbol az osszegekbol is csak 5 dollarhoz fer hozza az EA. Igaz, hogy toled azt jelen pillanatban levontak, de addig nem hivhatja le a szolgaltato, amig azert valos tartalmat nem szolgaltat.

    Tehat ilyenkor jobban gazdagita az a penz a bankot, akinel 3-4 honapig lebeg a penzed, mint az EA-t vagy a BioWare-t.

    VálaszTörlés
  6. Lehetséges, lényeg, hogy időben megkapjam és ne nagyon legyen több az előre kalkulált árnál. Azért kíváncsi lennék, hogy hány előrendelés volt, de azokat tuti nem hozzák nyilvánosságra. Spekulációkkal már tele a net 200.000-től 1.000.000-ig, de egyik sem EA forrás :)

    VálaszTörlés
  7. Igazabol kikovetkeztetheto. Azt nyilatkoztak, hogy joval tobb, mint eddig barmelyik jatekuknal is. Jelentosen tobb. Ha lesz kis idom utana jarok a dolognak. Amugy en is originen rendeltem meg a digital deluxeot. Elmeletben mar tobb penzt nem vonhatnak le erte.

    VálaszTörlés
  8. Akinek van kedve matekozni, egy kis plusz info: Az SWTOR megdontott minden eddigi EA rekordot elorendelesben. A Battlefield3at is ide ertve. A BF3at peodig tobb mint 10x annyian rendeltek elo, mint a kettot. Ebbol ki lehet hozni egy szep kis minimum szamot.

    VálaszTörlés