2012. január 2., hétfő

SWTOR Nehézsége

Mivel majdnem egy oldalnyi választ írtam volna, ezért inkább itt nyitok neki egy külön topikot.


Kérdések
Fecni írta...
Nagy grat a killekhez! Ezekszerint nem WoW-osan nehéz a HC/Nightmare? mennyivel változott egy-egy kill a normalhoz kepest? Mellesleg Armen, most hogy már nagyban raideltek, tudnál mondani pár dolgot a Sniper-ről? Milyen DPS-t tol a többi kaszthoz képest, vagy mennyire hatráltatja a cover a mozgalmasabb harcoknál? Mennyire nehéz a rotája, stb? Köszi
 
Varbaro írta...
amig nincs dmg meter meg ilyesmi, szerintem senki sem tudja melyik kaszt milyen dps-t és mennyi dmg-t tol kb :P


Nehézségek

Fecni, szerintem sokkal nehezebb mint wow HC, 16ostól félek is emiatt, ET első bossa felért kb egy IC Putri HC-val, iszonyatosan ki kellett mindent számolni és ha csak 1 dolgot benézett valaki akkor instant halt 15k hp-val és ez nem túlzás, tényleg 1 hiteli az embereket ha nem mentik meg healerek bubival + overhealel, ezek mellé ráadásul folyamatosan mozogni kellett fight alatt. Hatalmas raid sebzést oszt ki a boss, ezért külön grat healereknek is, hogy megoldották valahogy. Természetesen 1 halott = wipe. 10%-tól válik érdekessé, ott vagy megölöd mielőtt kihal a raid vagy buktad, nálunk ketten élték túl a fightot :)

EV olyan kb mint anno BWL volt, első Bosson fognak sokan fennakadni, de ha az megvan, akkor endbossig kb sima ügy. Második boss gear és dps fight, oda nem sok ész és wasd skill kell csak tudd megölni enrage előtt, annyi hogy át kell futni platformon és jól kezelni addokat.

3. Fight meg szimplán logikai, azt azért csináltuk Nightmare-n. 4.-nél volt olyan ember akinek nem volt elég geare leverni személyes addot, ezért váltottunk vissza HC-ra, de hát olyan erős a raid, mint a leggyengébb láncszem, na 4. bossnál ez nagyon is igaz :)

Nincs itt gond a nehézséggel, azért azt is nézzétek, hogy tagjaink többsége wow top 10es klánból van Ragnáról, Arathorról, Bloodscalpról, sok újat nem tudnak mutatni bossharcok terén a társaságnak. Viszont most nem bugosodott be Trash második boss wipe-nál :)

Nehézségről még annyit, hogy tudomásunk szerint SOA-t  eddig nem is ölték le HC-ban, legalább is tavaly még fenn volt, azóta nem néztem mmochampiont meg hasonló oldalakat :)



Agent PvE

Máig nem értem miért fél mindenki cover-től, az sokkal nagyobb előny mint hátrány és 100%-osan mobilis. Annyi a titka, hogy a cover skill-t kidobod a kukába és skilljeid közül kikeresed a gugolást. Azt használja mindenki, akkor nem gurul ide-oda, hanem ahol megnyomod, ott lesz. Fedezéket lerakni meg 1 gcd, amit pve gear szépen le is csökkent, ráadásul össz 3 castos skille van, amiből 2-nek 10sec körüli a cd-je, szóval kb a fight túlnyomó részében úgy is instantok repkednek és gcd-t várod+ugye energit 60% felett kell végig tartani, szóval az alap free instant skilled is elég sűrűn használod. Tökéletesen megfelel a mozgó harcokra, legdúrvább talán Hutt hospitality Bonecrusher, ahol szinte folyamatosan mozogni kell, mégsem éreztem, hogy ez + hátrány lenne 1 pillanatra sem, sőt cover-t lerakod mehet instant snipe:)

DPS meter tényleg nincs még, egyelőre maradnak duelek meg warzone-ok qki mércére. Nekem ott eddig legnagyobb Huttballon volt 360k, persze kaptam egy imba healert a valagamba, viszont Operative melee-jeink kihoznak 380-400k-t is ha nagyon ráfekszenek és elhúzzuk bg-t valor farm miatt. 

Itt van egy Voidos BG eredmény, döntse el mindenki, hogy jó-e az Agent vagy sem :) Jelenleg szerintünk top single target dps mind melee mind pedig ranged ága.

7 megjegyzés:

  1. Fúúú kösz a kimerítő választ, akkor megnyugodtam hogy nem túl könnyű a játék. Ha végre befejezem a vizsgaidőszakom bele is kezdek egy sniperba.

    VálaszTörlés
  2. Grat a killekhez és a leíráshoz. Az IA dps nagyon táp, ezt mutatják a warzone-ok is, mikor 4-5k-t kapsz.

    De most nem ez a lényeg, hanem azt kérdezném, hogy Operative healerrel voltatok már Operation-ben? Mert nekem nagyon gyengének tűnik a többi healerhez képest...

    VálaszTörlés
  3. EV elsö bossa Putri? Ez lenne inkabb a normal mode. Bent maradsz és kihileled. Az a hc hogy ne bugoljon be.. 3x kellett resetelni tornyot mire kegyeskedett megjelenni a boss.

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom Sleep kimerito hozzaszolasahoz. 3 kimerito tryt olelt fel maga a boss, ebbol a masodikban mar majdnem emgvolt, ugy hogy 99%on kinukeolta az egyik healert es a CRrel is gondok akadtak, szoval gyakorlatilag 7en mentunk le 5%ra. A kill teljesen sima volt.
    A boss nehezsege maximum egy jobb normal bossnak felel meg a WoWban, es ebben emg nincs az sem benne, hogy gyakorlatilag nincs addon jelenleg a jatekhoz, ami ez meg egyszerubbe fogja tenni. Mindenesetre en elveztem a bosst, de kerlek, gyerekek ne irjatok oylat, hogy ez a HC content olyan marha nehez lenne.

    u.i. az egyik dps 0 epikkel jott le 12k hpn, csupaskill damage. Ez azt hiszem mindent elmond az enrage timerrol is.

    VálaszTörlés
  5. Nálunk nem volt gond tornyokkal, kb 1 napot wipeoltunk rajta (1nap=raid idő 4óra). Igazából ami miatt sokat haltunk az a szép 1 hitelős lövése, van hogy 1k-t vett le, volt hogy simán eltüntetett 14-15k hp-t, ezt skillel nem véded ki csak gearrel.

    Az hogy ez egy jobb normal boss, hááát nekem inkább brutallus ugrott be róla, hogy ha tolja képességét vagy túléli a target vagy instant hal, tankoknak ugye kb kötelező volt trinket azon a fighton. Nem tudom ti hogy öltetek wow-ban normal bossokat, de mi azokon nem wipeoltunk ennyit :D

    Mivel nincs még mindig semmi addon ezért nem tudni, hogy mennyiket fognak fel shieldek, pvp-ből kiindulva a nem talentelt durván 1,5-2k-t. Egy 12K hp-s embert így is 1hitel + ha rajta van az a szép dot ami lezabálja kb 60-70%hp-ját és úgy kapja akkor az is kellemetlen. B+ effekt játszik nagyon ennél a fightnál és persze SoA phase 4-nél, amikor tankot teszi mind trap-be :P

    Alcca, 2 Operative healerünk van jelenleg egyik tegnap másik 2 napja lépte meg a lvl 50et, így még nem voltunk velük Operationban csak HC-kban és BG-n. Juteszembe BG, mivel whispbe ott verték páran a nyálukat, hogy hogy kikaptunk, nos ha 2 operative healerrel vagyunk bent, akkor az gear bosst, nem premade, thx. Ha Galthazar, Pich, Dugesz féle csapattal futtok össze, az a premade, őket verjétek ne a friss 50esre élvezzetek :P Ez természetesen azoknak szól akik szeretnek whispbe gúnyolódni :)

    Operative nem gyenge, szerintem nagyon jól balance-oltak a healerek. IA leginkább Druidra emlékeztet hotolos healekkel + stealthel :P

    VálaszTörlés
  6. Pvpben kevesebbet fognak fel a shieldek, normal pve gearben. Nekem 600 heal powerrel sztem boven 3-4K, de majd megnezem egyszer, valami kiszamithato sebzesnel.
    A jobb normal bosst nem ilyen Putri fele bossokra ertettem, hanem ilyen LK normal szeruekre.
    Ma megint raidelunk kicsit (semi hc - casual guild), sztem kcsit tobb infom lesz. Eddig 2 napot raideltunk kb 6-7 ora volt osszesen, szoval nem sikerult olyan sok infot gyujteni meg a sajat classomrol sem. Majd ma meglatjuk.

    VálaszTörlés
  7. Mi is ma kezdünk 16fős normal-t, kíváncsi leszek, hogy miben más, fórumokon nagyon sírnak enrage timer miatt.

    VálaszTörlés