2011. május 17., kedd

Karaktergeneráló Elemzése.

Elkezdjük a Béta videók elemzését. Kezdésnek itt van rögtön a Karaktergeneráló rész. Bioware-nél kényes téma, nem szeretnek sokat elárulni belőle, legutóbbi rendezvényeken is előre generált karaktereket lehetett csak kipróbálni. Első Leakekhez képest nagyon sokat fejlődött. Még tavaly kiszivárogtattak egy videót róla, amit itt tudtok megnézni. A változás elég szembetűnő az akkori és a mostani Béta fázis közt. Réginél még csak 3 faj volt választható classonként, most már 6, de nagy valószínűséggel ez még tovább fog bővülni, hiszen olyan közkedvelt fajok mint a Togruta vagy a Keldor még sehol sincs, de említhetnénk még párat. Ennyit a bevezetőről, nézzük akkor az elemzéseket.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-onA3xXis0yRNUl5E3fUoqw5Bjs8tfig3y2mSY73RbC4bI-qtVSGUNOO6xL2J2D4t93WgVKETh0YUaOH9sC7dSLMpy8ecNhJiuo8DOynDK7ynk9ozDuaQ7NLzlLZf7ERF-s9k-2XQBbMW/s640/bscap0001.jpg 
Ez az ablak fogad minket a login képernyő után. Itt lehet kiválasztani, hogy melyik karakterünkkel szeretnénk játszani, és innen lehet elérni a karaktergenerálót is. Ami még megfigyelhető bal fentről jobbra haladva : Revan kiírás lehet a választott szerver neve, jobb felül nyelvterületek választása, USA, Francia, Német. Bal szélen megfigyelhető, hogy 8 karakterslot áll majd rendelkezésünkre, így lehet altozni nyugodtan :) Bal alsó sarok a karaktergeneráló és a kilépés ikon, jobb alsó sarok pedig szerver választó.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZFTSpyBRs5GoQPs7wJ-eqOcdGA_H7xhyphenhyphenXijNTVk0E4Z54qQAwQ-6pdo6jTKMgCYnTqctJXUhT7V54hwGZ1WtYtaoRoP8mzBTb-AW1tTRI0VKiO4Uqa9rUyXCXzC870w8TOJYujIVraYkH/s640/bscap0002.jpg
Miután kiválasztottuk a Karaktergenerálót, ez a kép tárul elénk. Bal oldali ablakban kiválaszthatjuk a nemünket, frakciónkat és class-t, majd azon belül a fajt. Jobb alsó sarokban a főbb adatokat tudjuk leolvasni, nevezetesen : Nemünket, Classunkat, 2 választható Advanced Class-t, Fajunkat.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDKi7zVlcBFl_lMCP0H2_8CyX_D2oHTiDdruYJxZQ9f7cHxWPfosG0g3UDrTwbTfOUcKxXnUPQlp3caZbJAAE17ep8c1cVeYBqOxB_laSA42kbIW5dYjxRdns0wbP0jNRM_9IOdbNRtH0L/s640/bscap0019.jpg
Next megnyomása után a generáló utolsó fázisához érkeztünk, ahol a karakterünk külsejét, testfelépítését és nevét adhatjuk meg. Bal oldali ablakban finomhangolásokra van lehetőség. Fentről lefele haladva :

  • Testalkat : 4 opció a kicsi vékonytól, a magas erősig.
  • Fej forma : 13 opció
  • Sebhelyek : 7 opció
  • Komplexitás : 26 opció
  • Szem szín : 6 opció
  • Arc festés : 6 opció
  • Haj stílusok : 26 opció (ide tartoznak szarvak, lekuk és egyéb nyúlványok)
  • Haj szín : 6 opció
  • Bőr szín : 7 opció
Ezek az adatok fajonként és nemenként eltérőek, de nagyjából látható, hogy elég összetett a generáló. A csúszkák alatt található még egy random generáló gomb is, amivel véletlenszerű kombinációkat lehet összehozni. Középen alul adhatjuk meg a karakterünk nevét, itt is létezik egy Random névgenerátor ha valakinek nehézségeket okozna összehozni. Jobb alul pedig a már korábban említett főbb adatok olvashatóak le.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqjUyAvjQylijcrcv8BD4thkB4VIz_Cv0G4pR85cUnkE1zB4eglz1qTlw-r9LOim5303OFtewihQgshKpy1ZB7fxRtgecnztGhtY0QSsZ6KOw_a2I2qOVxrFyqBXscvaFXOWLtCI-gpBDE/s640/bscap0053.jpg
Itt pedig a végeredmény látható egy Nőnemű Zabrak Inkvizítor, Remélem sikerült jól bemutatni a játék ezen részét, folytatása következik.

12 megjegyzés:

  1. Nekem a névgeneráló tetszik a legjobban.. Mindig az okozott a legtöbb gondot egy új karakternél! :D

    VálaszTörlés
  2. Scelusion biztos nem foglalt. Leírni sem tudom, nemhogy kiejteni :D

    VálaszTörlés
  3. Armen: Egy beta teszter srác válaszolt pár kérdésre, ezeket lefordíttam, és kiposztoltam sg-re. Ha gondolod, nyugodtan tedd ki ide hírbe.
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1112451114&no=4434

    VálaszTörlés
  4. nekem a kis lakat opció tetszik, ha beixeled és úgy nyomsz randomot az nem változik, így lehet az, hogy te mindenképp bizonyos szarvat, hajszínt szeretnél, de többit randomizálnád, és akkor lock-olni lehet ezeket.

    VálaszTörlés
  5. Úgy láttam, hogy a fejnek csak az egészét lehet változtatni, néhány előgyártott fejforma közül, nem lehet egyenként a fült, a szemet, állat, ilyesmit, mint pl. a Mass Effectben.
    Ez nem jó.

    VálaszTörlés
  6. Köszi, épp most olvastam SG fórumot. Gyors kérdés, azonos vagy azzal a Jonnyval aki a klánba jelentkezett? Mert ha igen, olvasd el pm-et :)

    Jó lesz ez a karakter generáló, csak klánfórumunkon felmerült már, hogy pl BH elég szar fajokat kapott, ha csak a jelenlegi 6 választhatót nézzük, míg Inkvizítor minden jót megkapott. Azért remélem lesznek kevésbé humanoid fajok is pl MonCalamari. Togruta és Keldor már sok képen feltűnt, azt is bejelenthetnék.

    VálaszTörlés
  7. ja igen, azonos vagyok az sg-s jonnyval is, és a nemesis klános jonnyval is :)

    bh szar fajokat kapott? robot? awesome! :D

    VálaszTörlés
  8. Jó igaz csak BH-k, ők nem a Birodalom polgárai, így nem számítanak. :D Kíváncsi leszek, lesznek-e idővel Mandaloriai BH-k.

    VálaszTörlés
  9. Most találtam az oldalra, és nagyon tetszetős! :)

    Armennel egyetértek, BH és Agent fajok eléggé... unalmasak, ami kár, mert ezek a classok érdekeltek a legjobban :/

    Ezen felül, sokkal többet vártam a karakterkészítőtől, mint a jó öreg csúszkát 10-15 alapbeállítás között. Emlékszem, hogy Erickson dicsekedett is, hogy sose fogsz a "klónoddal" találkozni a játékban - hát 13 választható fejjel ezt nehezen tudom elképzelni...

    VálaszTörlés
  10. Üdv nálunk :)

    Csak vicceltem, nincs bajom BH-kal:) Csak Lore szempontjából ők zsoldosok, nem a Birodalom polgárai. Chiss az érdekes téma, mert eddig nem volt példa önálló legitim kormánnyal rendelkező Birodalmi szövetségesre. Lényegében ők is Birodalmiak, de mégse 100%-osan. Ügynök fajt nagyon dicsérik, Erickson kedvence is az, de valaki jól megfogalmazta "nem látta filmeken" így nincs favorit aki miatt ügynököt indítana az ember, míg tükör classban Smugglernek ott volt Han. Nemt udom mi lesz, ha balancehoz elengedhetetlen Imperial Agent, akkor nagy szívások lesznek kezdetben.

    VálaszTörlés
  11. Ügynök faj? Az milyen? Mindenki ügynök a bolygón? :D

    VálaszTörlés
  12. Igen ez class akart lenni és mindenki az, de senki se tudja a másikról :) Sith Birodalom a neve, de illik a Galaktikus Köztársaságra is. :D

    VálaszTörlés