2011. június 17., péntek

PvP / Stealth stb..

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110607153511/starwars/images/thumb/0/0e/Fall_of_Korriban_TOR.jpg/830px-Fall_of_Korriban_TOR.jpg

Egy újabb adag béta infó Jonnykától, azonban ez most nem Q&A, hanem inkább kis élménybeszámoló, pvp jelentés, Stealth leírás.......


Phase 1

Na végülis az assassinnal mentem, mert a haver szerzett rá új armort, és szerelmes lettem..... :)
Úgyhogy assán keresztül mutatom be a stealthről szerzett tapasztalatokat.

Nos, bekapcsolod a stealthet, aminek hatására jön egy EPIC animáció (fejtetőtől kezdve halad lefelé a "fade" effekt).
Amikor kijössz a stealth-ből, az is nagyon szép.

Permanens a stealth, tehát akkor jössz ki belőle, amikor jónak látod (ez még változhat megjelenésig, bár valószínűleg nem fog).
Területspell ha eltalál (illetve bármilyen sebzés, ami el tud), illetve ha meglátnak valamilyen abilityvel, az megtöri a stealthet.


PVE:
Companion is bemegy stealthbe veled, és csak akkor jön ki belőle, amikor te is.

Most még nem tisztázott, hogy az ellenfelek észrevehetnek-e, ha sokat mászkálsz köztük. Valószínűleg egyébként úgy marad, ahogy most van, azaz nem.

PVE-ben amikor kijössz a stealtből, akkor áltlában egy ellenfelet meg is ölsz úgy, hogy az meg sem üt.


PVP:
Nincs olyan stealth, amit combatban bekapcsolhatsz.
Ezen felül a pvp csaták hosszabbak (> 1 perc).
Ezek miatt a stealth a pvp-beli hatása annyira nem nagy.

Persze egy csomó talent pontosan arra a szakaszra gyúr rá, amikor stealthben megközelíted az ellenfelet, kijössz belőle, és leadod az első pár pofont.
Pl. stealthben működik egy csomó self-buff (gyors mozgás, különböző charge-ok váltogatása [ezek az assassin fegyverén lévő buffok, pl. critical strike, vagy +armor], stb.).

Tehát alapvetően felbuffolod magad stealthben, közel mész az ellenfélhez (már ha nem detektál valamivel), és nekiállsz verekedni vele. Egy darabig nyilván tied a harc (mondjuk 3-4 abilityt el tudsz nyomni, mire ő is léphet). A talentek sokat erősítenek ezen a 3-4 ütésen, illetve az ezekkel járó effekteken. Pl. amikor kijössz stealth-ből, 6 mp-ig nagyobbat ütsz, meg ilyesmik.

Ezután a stealth felejtős, a többi dologra kell támaszkodni (pl. mindenféle dotok, cc-k, "egymásra építő" spellek - látni kell, hogy érthető legyen).

Nem tudom, hogy a gyakorlatban ez hogy fog kinézni, de engem most nem detektált senki, amíg játszottam. Sem bg-ben, sem open world pvp-ben. Vagy bénák, vagy nem érdekelte őket, vagy nem tudom. Alapvetően el lehet úgy manőverezgetni, hogy ne vegyenek észre.


Összefoglalva azt tudom mondani, hogy a stealth EPIC, mert nagyon jól néz ki, és nagyon ügyes játékot lehet belőle kihozni, de nem lételem. Nem életképtelen a karakter stealth nélkül, de ha jól használod, az sokat erősít rajta.



Phase 2

most először voltam bgben:
- lehetett rá jelentkezni menüből, bárhonnan, és beteleportált (nem tudom, hogy ez béta dolog, vagy így marad)
- ez is "story alapú", azaz van valami apropója annak, hogy zúzzátok egymást
- pontot nagyon sok mindenért kapsz, tankként pl. mennyi sebzést absorbolsz másoktól, ezen kívül a szokásosok, dps, heal, cc, objective-ket csináltál-e, ilyesmik
- xp is jött érte, meg valami token
- ~30 perc volt kb, de szerintem ennél fognak tovább is tartani bg-k
- szokásosat tudom elmondani: szép, jó, hangulatos, nagyon élveztem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése