2011. június 16., csütörtök

Újabb Q&A

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110607153511/starwars/images/thumb/0/0e/Fall_of_Korriban_TOR.jpg/830px-Fall_of_Korriban_TOR.jpg

Ezúttal kicsit fogósabb kérdéseket tettem fel, születtek érdekes válaszok :) Az előző Q&A-t itt olvashatjátok el.

Bármi infó Revannal kapcsolatban?
Utalások vannak, és 1-2 quest line-ban is előkerül a neve, igen.

Kaas city kb mekkora? WoW zonához hasonlítva.
Több districtből áll, elég nagy. Wow-hoz nehezen tudom hasonlítani, de nagyobb jóval, mint mondjuk orgrimmar (vagy hogy kell írni).

Kedvenc story-d questhez kapcsolódóan?
Spoileres lenne, mert engem, aki sorozatbuzi, meg tudott lepni, nem is kicsit... :)
Mondjuk úgy, hogy az assassin (illetve ugye az inquisitor) quest line-jában van nem kevés kavarás / átverés / összeesküvés.

Átlag hány mobbal bírsz el egyszerre, mielőtt esélytelenné válna? Lehet őket AOE grindelni, kite-olni stb a könnyebb farmolás érdekében?
AOE-zni szerintem a sorcival lehet csak igazán jól. Minden attól függ, hogy mennyi az elit / boss monster köztük.
Mondjuk egy csapatban legyen egy elit, meg 4-5 sima szörny, azokkal bőven el lehet lenni, ha ügyes az ember / érzi a karakterét.
2-3 elit / boss már meglepő tud lenni, az biztos.

Vannak "casual" itemek, amik nem jók semmire csak fun? Pl ruhák, tárgyak...?
Vannak igen, hisz bioware játékról beszélünk. :)

Aukciós ház csak a fővárosokban elérhető, vagy a többi bolygóról is?
Több helyről elérhető, igen.

Van valami lehetőség arra, hogy gyorsan közlekedj főváros és aktuális quest bolygód közt, vagy mindig vissza kell kutyagolni hajódra és azzal visszarepülni?
Gyorsan meg lehet oldani, de igen, alapvetően csak a hajóddal tudsz közlekedni. Sokat azért nem kell köztük mászkálni, általában az ember bőven talál elfoglaltságot egy adott bolygón. Én pl. nem szivesen hagyok félbe semmit.

Class trainertől megtanulhatsz mindent egy helyen, vagy a magasabb szintű skilleket máshol kell majd keresni?
Bétában mindegyik trainer tud mindenre tanítani, amire megvan a szinted.

Társaidat bárhol letudod cserélni, vagy csak instanceolt területen kívül kérhetsz másikat?
Lecserléni bárhol tudod, méghozzá egy (azt hiszem) 3 másodperc casttime-os spell elcastolásával. Beszélgetni velük (pl. románc) csak a hajón, és a kantinokban.

Mekkora szintkülönbségekkel enged vissza szólózni low lvl flashpontot?
Bétában bármekkorával visszamehetsz bármelyikbe, nem tudom, hogy ez így marad-e.

Repair költségek, durability lost arányosan vagy aránytalanul számolódnak? Teszem azt egy halál fixen 10% durability lostal jár?
Igen, a halál az pontosan fix 10%. Nem haltam meg, csak 1-2x, bőven volt pénz javításra, nem vészes.

Mennyire lehet jól kijönni a pénzből?
Attól függ. Ha nagyon sűrűn küldöd a társakat missziókra, az húzós pénzügyileg, amellett spórolósan kell élni. Ha magadnak (is) gyűjtögetsz, akkor viszont bőven van lé.

Egy Tank Warriort, BH-t,JK-ot vagy Troopert mekkora eséllyel lehet duelben elverni dps vagy healer classal?
El lehet, mivel a tank hiába erős, nem tudja igazán healelni magát, a healer meg ugye igen. Mondjuk a dps BH az elég beteg dolog, heal + dps + high armor..
Viszont a healerek is igen szép dpseket tudnak tolni (sorci a mindenféle villámmal, operative pl. probe-okkal, a bh meg imba :D), szóval nem kell őket félteni. Kiegyensúlyozott a pvp.

Letudnál írni egy nehezebb bossfightot? Taktikát, milyen a boss, milyen képességei vannak.....?
Annyira rettentő trükkös bossal még nem találkoztam. Volt egy world boss, amelyik rakétákat lőtt az égbe, és bizonyos területekre becsapódtak, nagy sebzéssel, meg knockback-kel. Ahogy fogyott az élete, egyre sűrűbben lőtte / egyre többet egyszerre. Ott aki nem volt mozgékony, megszívta. :)
Ezen kívül persze tudott mást is, de ez volt a vészes része. Úgy általában az erőhasználó bossokkal vannak még nagyobb problémák. A mindenféle terület-életszívásaikkal, és hasonló szépségükkel.. ah..

Írták, hogy vannak outdoor bossok is amikhez nagyobb csapatok kellenek. Találkoztál már ilyennel és ha igen, mekkora az a nagyobb csapat?
World bosst néhány esetben még solozni is tudsz. 4 fős csapatok elegek szoktak lenni. Persze nagy szinten lesznek olyan world bossok, amikhez édes kevés lesz a 4 ember.

Volt már olyan quest amit nem tudtál megcsinálni aktuális társaddal és vissza kellett menni egy másikkal?
Nekem nem, mert én minden küldetést végigcsinálok, így nem "nőnek túl rajtam" a questek soha. Az tuti, hogy amikor egy operativ-val partyztam, az iszonyat jó volt. Nagyon jól kiegészítette a maraudert, állatok voltak együtt.

Írtad, hogy sokat pvp-ztél. Átlag mennyi ideig tartott? Volt olyan, hogy azért nyertél valaki ellen mert az idővel kifogyott manából, erőből vagy amit használt?
Mana nem elfogyós dolog. Ugye BH-nál heat van, azaz a spellek használatától melegszik a fegyver, így erre figyelve néha szimpla támadást kell haszálni, mert olyankor hűlnek (azaz mászik vissza a csík). Warriornak rage point rendszere van, azaz ugrással (amit elég sűrűn tudsz használni, egy csatán belül is többször), illetve sima attack-kal rage pointot gyűjtesz, a durva támadásokra meg elköltöd. Az inquisitor force-sza, meg az agent energyje is olyan dolog, hogy én még nem nagyon láttam kifogyni, csak extrémebb helyzetben. PVP-ben (1v1ben legalábbis) nem fogy ki. Meglepően sokat kell verekeni, szóval általában 1 perc alatt nem lehet lezavarni egy duelt.

Láttam videókon, hogy Troopernek időnként újra kell táraznia. Mi alapján fogyaszt lőszert, vagy mi alapján kell töltenie?
Én csak a heat rendszerről tudok, amit fentebb írtam.

Nem sok infó került ki Kaas-ról. Írtad, hogy Birodalom oldalán játszottál. Tudnál mondani valamit róla? Esetleg az Uralkodóról vagy a Tanácsról?
Szép, nagy, districtekre van osztva. A tanács az egy sith templomban ülésezik, és.. vagányak. Sok náluk a quest, nem tudom, mit mondjak. Sokat soha nem időztem ott, mindig rohantam questelni... :)
Elég nagy szerepük van a fő storyban is (legalábbis a warriornál, meg az inquisitornál), úgyhogy általában alig vártam, hogy onnan menjek tovább a következő főküldetésre, nem maradtam nézelődni. :)

NarShaddaan-n jártál? Valami emlékezetes pillanat ? :)
NarShaddaa az abszolult favoritom a star wars világban. Imádom a hangulatát (underground, totál káosz, 0% biztonság, 100% bűnözés, cantinák). Bétában ezen a bolygón kezdődik a masszív pvp. Feszt beléd kötnek, ami nagyon jó. :) Az általam bejárt bolygók közül a 2. legszebb. A Tarist nem veri semmi, egyszerűen gyönyörű lett. GYÖNYÖRŰ.

Story szempontjából mennyire érződik, hogy a Hutt kartel kiszolgáltatott a Birodalomnak? Lehet őket fenyegetni, vagy nem ajánlatos?  :D
Erről igazából a BH-k és az agentek tudnának mesélni, nekem az erőhasználó karikkal sok közöm nem volt a kartelhez, az agentnek, és a BH-nak annál több. Azt hiszem, az agent story-ja egy darabig egy az egyben erről a témáról szól, úgyhogy ha érdekel ez a vonal, azt indíts.

Egyik nagy kérdés a játékkal kapcsolatban a Mandaloriaiak. KoToR nem zárta le a történetüket, ahogy Revanét sem. A játékban, hogy jelennek meg, szabadúszóként, kisebb klánokban, vagy sikerült egyesülniük?
Őszintén még nem találkoztam velük. Gyanus, hogy nagyobb szinten kerülnek elő.

Pazak és egyéb minijátékok vannak ToR-ban?
Nincsenek, csak a space combat. Megjelenés után akarják ezeket bevezetni.

Bármi olyan helyszín ahol jártunk korábban KoToR-ban, vagy utalás rá?
Millió + 1. Komolyan. Aki hozzám hasonlóan xy+1-szer játszotta végig a kotorokat, annak időnként lesz egy kisebb orgazmusa a visszautalásoktól... :)

A bolygók szintbesorolása adott, vagy van, hogy egy-egy quest visszaküld kisebb zónákba magas szinten?
Alapvetően kb. adott, mondjuk valami olyasmi szinten, mint ahogy wowban is megvolt 1-1 zónának az ajánlott szintje. De persze, kell visszamenni bizonyos küldetések miatt. Vannak több bolygót átfedő quest chain-ek is, azok eszméletlen hangulatosak. Képzelj el pl. egy assassint, aki 4 bolygón keresztül kerget valakit, és minden elmulasztott lehetőség után egyre idegesebb, és egyre több hullát hagy maga után, csak hogy megtalálja a prédát. Nem mondom, hogy van ilyen a játékban, de ha esetleg van, akkor az EPIC!!! :)

Nem akartál társakról mesélni, de legalább egyet bemutathatnál, pl melyik volt a kedvenced? Ja igen Khem Vaal vagy Vette nem ér  :P
Buktad, mert Khem Vaal az abszolult favorit. Egy k-i-*-a-*-z-*-t-* ÁLLAT :)
Warriorral nem mondom meg a kedvencemet, mert egész "érdekes" spoiler.

Van olyan űrharc, ahol nem a saját hajóddal veszel részt?
Nem tudok ilyenről, de előfordulhat valami questben. Bár valószínűbb, hogy nincs ilyen.

Sith kardkészítés. Jedikét már sokszor láthattuk de Sithekét eddig még nem. Tudnál róla mesélni pár szót?
Mármint az első kardod? A mesteredtől kapod, többet nem árulok el.

Hypeolt Warriorodtól eltekintve, szerinted melyik a legéletképesebb class a ToR-ban?
Solozni mindegyikkel nagyon hatékonyan lehet. Aki hybridebb, tehát pl. a mercenary, az assassin, vagy pl. az operative, azoknak alapvetően semmi gondjuk nincs. Ezeknek általában a companionja is ugyanazt tudja kb., mint maga a kari, csak mégtovább erősíti. Aki kicsit speckóbb, pl. a sith mara, aki pure dps, azt meg kiegészítik pont annyira a companionok, hogy megoldjon mindent.
Legéletképesebbnek egyébként a sith marát tartom, bár lehet, hogy ez elfogultság. Ahogy én látom, vele lehet a legjobban pörögni, és én pl. olyan játékos vagyok, hogy ha pörög a játék körülöttem, akkor jobban játszom. Ha tökölnöm kéne, valószínű többet hibáznék, kevésbé érezném a karaktert állatnak. Ja, a mara.

Tudom nincsenek azonos classok a két oldalon, de azért belehet azonosítani, hogy minek, mi a párja. Ezeket a párosításokat nézve, van aki alulmarad a másik oldali classhoz képest? Teszem azt Jedi Shadow jobb-e mint Sith Assassin?
Itt elég jó a balance, mert alapvetően azért a karakterek megegyeznek a párjaikkal. Van persze 1-2 eltérés, ami miatt a játék jellege más, de ezek végülis számokban nézve nem nagy eltérések. Olyan hatalmas különbség nincs aközött, hogy villámot kapsz a szádba, vagy egy sziklányi kavicsot..... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése