2011. május 18., szerda

Sith Inkvizítor : The Beginning

Ez a cikk az Inkvizítor pályafutásának kezdetét mutatja be. Spoiler várható bőven, aki maga akarja felfedezni, az ne olvassa tovább. 


A Kezdet

Miután végeztünk a karaktergenerálással, megkapjuk az első fejezetet a játékból.


Első Fejezet : A Sith Inkvizítor

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwXhyJ_NbS88JZFmSW62ENIw6Lhsv1dOaqrPFpKc-9RcDq-ixWH8uoT5as3JXFNTZC90rKZgA7-DH9HUwUBHVWLSDUusEYqQO22pYDbqrL6ziJOqDKGsUbpP2r7KAEx2xw28ZJLN4INFQ/s640/bscap0022.jpg
A Sötét oldal hatalma növekszik. A Sith Birodalom hatalmas győzelmet aratott a Galaktikus Köztársaság és a Jedi rend felett, meghódítva és rabszolgaságba taszítva ezzel számtalan új világot. 

A törékeny béke alatt, a Birodalom rabszolgákat küld Korribanra, az ősi Sith Erődbe, remélve, hogy  nagy hatalmú ereklyékre bukkannak, amivel uralni tudják majd a galaxist.

Egy rabszolga, "karaktered neve" akit átjár az erő, mentesül a rabszolgaságból és arra kényszerül, hogy elsajátítsa a Sithek sötét művészetét, különben nem éli túl a próbákat.....



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu9G6ROBhTXkb0JugD32nWODpN1ian_zk5NBBU1bJ_QPwFSKtHkOCeGXpiRKRwuYvDEjI7bNaIY9fBsrL9HQmYpjTSGnfQI31rctginkYKtH0IxU3LIH0W63eqqkcy8reEu5bLUny_uYo/s640/bscap0024.jpg


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnyS_K9qjstiBt_0WZjlfY6I0gU-DIUdhFk9xQ-U2YpmP5Y4CfBed7jJuoLFEFMED3777fpqdgnBp05W9RzKAea6f-MwqrlgKIEkRAWT_BSK9b5e9fpUU9udCHmhd0ZI_4kfdnzN8SYkI/s640/bscap0025.jpg 
Miután Korribanra érkezünk egy komppal, rögtön hátrányos megkülönböztetésben részesülünk. Ahogy kiszálltunk egy Tisztavérű Sith majdnem fellök, éreztetve ezzel, hol a helyünk és, hogy ő magasabb rendűnek érzi magát. Egy felszabadított rabszolga nem érhet fel 2000év beltenyésztésével.      



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIVNz2wwrIHhhPwaMwmT0auQUoEetS7lyEu2c-JNiNvkcoNACBPOSoQRJSypI5Of4OiqWSmI3WGQcrTRTb8bmbgDW6qeSR1p9E0d05vUuEkfpuSetlkc72Ivvw32A6aYv_mm7x9dBL6RM/s640/bscap0026.jpg 
Birodalomról tudni kell, hogy eddig csak egy szövetségese volt és az a Chiss. Mindenkit, aki nem a Birodalom polgára, azt mélyen megvetik. Egy felszabadított rabszolga pedig kívülálló a Sithek szemében. Ezért is lesz nehéz kezdetben Inkvizítorként érvényesülni.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX9BE_zRHHOSJnLHlx3mTFnJbnLhPkBw21u7w_1g2j14Fa1oNq8-Hs_ANuK1toPrdyDa4qlMHcNXfXaUPqt6Vt0fA3ky_yfEH9vRmYl_l3T7S0RSHCx_dIwx0yFbJnKubuu8jphypLlwk/s640/bscap0023.jpg



Miután végeztünk ezzel a Scriptelt jelenettel, a dokkban találjuk magunkat néhány rabszolgával és feltörekvő Sith tanonccal. Egy kis Quest Ikon (sárga háromszög) világít az NPC-n, akivel beszélnünk kell. Megkapjuk az eligazítást, majd mehetünk felfedezni az első Sírkamrát.





Itt kezdődik pályafutásunk és itt kapjuk meg az irányítást a karakterünk felett. Kezdetben nincs sok képességünk, abból kell gazdálkodnunk amink van. Az első teendő természetesen a Self Buff. Adott esetben a Mark Of Power ami az Infernal és Elemental ellenállást növeli meg 30 percig magunkon, vagy társainkon.






Miután azt felraktunk magunkra, ismerkedjünk meg a kezdésnél kapott, két támadó skillünkel. Az első a Saber Strike ami a melee ütés. 41-56ig terjedő sebzést lehet vele okozni. A másik képesség pedig a Shock, ami egy instant villám, 57-62ig terjedő sebzést képes okozni a célponton.



 


Ezek mellé kapunk még egy utolsó, nagyon hasznos kis képességet, amit combaton kívül tudunk majd használni. Ennek a neve Seethe. Itt lényegében annyi történik, hogy a karakterünk erőt gyűjt magába, ami az életerőnk és a force (gyp:mana) növekedésünkkel jár. Channeles spell, bármi megszakíthatja.



Megvan tehát az első 4 skill amivel boldogulnunk kell az elején. Most nézzük milyen statokat kapunk Inkvizítór ként lvl 1-esen.



Statok

  • Strength : 51
  • Aim : 13
  • Endurance : 51
  • Cunning : 13
  • Willpower : 57
  • Presence : 51


Sajnos ranged/caster dps értékekről nem mutattak videóban semmit, ezért csak a Melee és a Defense értékeket ismerjük. Ezek a következőek :


Melee

  • Damage 34-45
  • Bonus Dam 8
  • Accuracy 90%
  • Critical chance 11,27%

Defense


  • Health 610
  • Armor Rating 5
  • Damage Reduction 10%
  • Defense Chance 10% 





Az első pár küldetés elég egyszerű. Ajunta Paal sírjába küldenek, ahol K'lor'slugokat kell megtizedelni és a kincsvadászoktól kell megtisztítani a sírt. Az első mini bossunkal itt találkozunk majd, ami egy K'lor'slug őr. Miután legyűrtük, fel kell robbantani a tojásait, majd kifele menet leadni a questet. 



A világban jövet-menet, belefuthatunk datapadokba, amik adhatnak mellék küldetéseket is. Ezeket sárga háromszöggel jelöl a játék, ugyan olyannal mint a Questadó NPC-ket. Az egyik sírban is találhatunk majd egyet, aminek a szövege tartalmazza a küldetés leírását és sikeres teljesítés esetén, a jutalom átvételének helyét.  






Miután végeztünk a bevezető küldetésekkel, elküldenek minket Ajunta Paal katakombáinak legmélyére, ahol bizonyíthatjuk rátermettségünket, ha legyőzzük a Sith Acolyte-okat. 



Ezek után látogathatunk el a Sith Akadémiára, ahol megkapjuk az új questeket, tanulhatunk két új skill-t és vásárolhatunk, vagy eladhatunk tárgyakat, potikat vendoroknál. Itt található meg az első Taxi állomás, ami az Akadémia és a Dokk között közlekedik.





Végezetül az Akadémián elkezdődhet egy feltörekvő Inkvizítor ármánykodása, hogy feljebb jusson a ranglétrán. 


2 megjegyzés:

  1. Nem gondoltam, hogy az, hogy az egész játék voice over, ennyit dob a játékon.. Pedig de!

    VálaszTörlés
  2. Még, még, még, fantasztikusak vagytok!!
    Sith Warriort is!!!!!!!

    VálaszTörlés